Zajęcia prowadzone były w formie warsztatów.

Kurs gotowania oparty był  na programie nauczania dla zawodu kucharz małej gastronomii.

Program był dostosowany do wymagań, a także umiejętności uczestników. Dzięki temu uczestnicy w krótkim czasie zdobyli  praktyczne umiejętności.

Zakres warsztatów obejmował :

-Wdrażanie poszczególnych zasad sanitarnych wymaganych w przygotowaniu żywności: mycie rąk, używanie rękawiczek jednorazowych, mycie i wyparzanie naczyń, czynności porządkowe w pomieszczeniach kuchennych,

-wartości odżywcze produktów spożywczych,

-normy żywieniowe,

-planowanie jadłospisów,

-surowce gastronomiczne,

-obróbka wstępna surowców,

-Prawidłowe metody przechowywania żywności,

-sporządzanie potraw.

Osoba prowadząca przygotowała  beneficjentów biorących udział w kursie gotowania do egzaminu zewnętrznego z udziałem przedstawiciela Cechu Rzemieślników i Przedsiębiorców  w Gorzowie Wlkp.

Prowadzący: Mirosław Czerwiński

resized_DSC01947

resized_DSC02199

resized_DSC02200

Komentowanie zamknięte.